More Than Honey (2012) Δείτε online






Τα τελευταία πέντε χρόνια, δισεκατομμύρια μέλισσες απλώς εξαφανίστηκαν, για λόγους που ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Αν οι μέλισσες συνεχίσουν να πεθαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες και για τους ανθρώπους: περισσότερο από το ένα τρίτο της παραγωγής της τροφής μας εξαρτάται από τη γονιμοποίηση που κάνουν οι μέλισσες. Ψάχνοντας απαντήσεις, η ταινία ξεκινά ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για ν’ ανακαλύψει ανθρώπους και μέλισσες. Η προκλητική, αλλά και συγκινητική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί στην ανθρωπότητα.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Special feature: Greek subtitles
Γλώσσα: Αγγλικά Γερμανικά Ελβετικά

Παραγωγή: 2012
Είδος Ταινίας: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθέτης: Markus Imhoof
Ηθοποιοί: Fred Jaggi, Randolf Menzel, John MillerMore Than Honey (2012)



http://teniesonline.ucoz.com/load/16-1-0-5419










read more "More Than Honey (2012) Δείτε online"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μελισσοκόμος, μια επικίνδυνη δουλειά στο Νεπάλ...






Η μελισσοκομία κρατά από το 13.000 πχ.

Παρά τις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες της, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν το μέλι βρίσκεται σε κερήθρες σε γκρεμούς και βουνά.

Πρόκειται για μία δραστηριότητα που φέρνει χρήματα στις τοπικές κοινωνίες του Νεπάλ, όμως είναι τρομερά επικίνδυνη.

Μελισσοκόμοι στο Νεπάλ ρισκάρουν τη ζωή τους για να ανέβουν στα Ιμαλάια και να βρουν τη μεγαλύτερη κυψέλη του πλανήτη. Οι μέλισσες φτιάχνουν το ένα σπίτι τους δίπλα στο άλλο και οι μελισσοκόμοι επισκέπτονται συχνά τα μέρη τους για να πάρουν το μέλι.

Το να φτάσει κανείς εκεί είναι επικίνδυνο και αποτρεπτικό. Κρέμονται από σχοινιά και ανεβαίνουν τα βουνά ώσπου να βρουν κυψέλες.





Η συγκομιδή γίνεται με ολόκληρη ιεροτελεστία στις κοινότητες – με προσευχές και προσφορά φρούτων και λουλουδιών.
read more "Μελισσοκόμος, μια επικίνδυνη δουλειά στο Νεπάλ..."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Μέλι για πάσα νόσο και πάσα..

Λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, παράσιτα και μύκητες διαπιστώθηκε ότι θεραπεύει βιολογικό μέλι που παράγει Βρετανός επιχειρηματίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν χορηγείται τους τελευταίους 24 μήνες ως... πολυφάρμακο σε νοσοκομεία του Χαμπσάιρ.

Το βιολογικό μέλι Surgihoney που παράγεται στη φάρμα του Βρετανού Ιαν Στέιπλς στη Νότια Χιλή, όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες που χρηματοδότησε ο επιχειρηματίας αλλά και από την... πρακτική εφαρμογή καθώς χορηγείται τον τελευταίο χρόνο θεραπευτικά από πολλά νοσοκομεία του Χαμπσάιρ, μπορεί να επουλώσει τραύματα, να θεραπεύσει έλκη του δέρματος, αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά ακόμη και απέναντι σε υπερ-βακτήρια όπως το MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλίνη).

Οσον αφορά τις ικανότητες που έχει στην επούλωση πληγών, όπως σημειώνει το Tovima.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι παρατηρήθηκε πως μειώνει κατά 50% τις λοιμώξεις που προκαλούνταν στην τομή γυναικών που είχαν υποβληθεί σε καισαρική, αντιμετωπίζει την ακμή και προστατεύει το δέρμα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και στο πλαίσιο χορήγησης της χημειοθεραπείας τους χρησιμοποιείται καθετήρας.

Προς το παρόν το... θαυματουργό μέλι δεν χρησιμοποιείται στο εμπόριο καθώς ακόμη συνεχίζονται οι μελέτες για τις ιδιότητές του.







ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
read more "Μέλι για πάσα νόσο και πάσα.."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπάνε;

Το ξέρατε ότι οι μέλισσες όταν μας τσιμπάνε πεθαίνουν; Ναι, αυτό ισχύει! Γιατί όμως πεθαίνουν μετά το τσίμπημα; Δείτε, είναι φοβερό!
Είμαστε στην εξοχή και απολαμβάνουμε τον καθαρό αέρα και την υπέροχη θέα. Ξαφνικά, μία μέλισσα κάθεται επάνω στο χέρι μας και πάνω στον πανικό μας...
τσουπ, μας τσιμπάει!

Γιατί;



Αυτό συμβαίνει με τις θηλυκές μέλισσες. Αυτό που αποκαλούμε εμείς κεντρί, στην πραγματικότητα δεν έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται σαν κεντρί.

Τουλάχιστον δεν είναι αυτή η κύρια λειτουργία του.

Τι είναι το κεντρί

Το κεντρί που λέτε, είναι μια «συσκευή» για να παράγει αυγά! Συνδέεται με έναν αδένα που περιέχει δηλητήριο μέσα στην κοιλιά της μέλισσας, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο και να προκαλέσει ένα επίπονο τσίμπημα!

Η βασίλισσα, η οποία τσιμπάει μόνο εχθρικές βασίλισσες, έχει ένα κεντρί που είναι μαλακό. Σε περίπτωση που τσιμπήσει, μπορεί εύκολα να βγει από το σώμα του θύματος.

Οπότε, η βασίλισσα μπορεί να τσιμπήσει πολλές φορές.

Από την άλλη, το κεντρί των θηλυκών μελισσών έχει "αγκάθια", οπότε, αν μπει στο δέρμα του θύματός της, δεν μπορεί να το τραβήξει πάλι έξω! "Σκαλώνει" μέσα στο σώμα του θύματός της και είναι αδύνατο να βγει!


Τι συμβαίνει όταν η μέλισσα μας τσιμπάει...
Όταν η μέλισσα προσπαθήσει να φύγει μετά από το τσίμπημα, το κεντρί αποχωρίζεται από την κοιλιά της μαζί με τον αδένα που έχει το δηλητήριο και ένα μέρος του πεπτικού της συστήματος, φοβερό!

Τα νεύρα του δηλητηριώδους αδένα συνεχίζουν να ρίχνουν δηλητήριο για 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα έχει φύγει η μέλισσα.
Έτσι το δηλητήριο εισέρχεται βαθιά μέσα στην πληγή, προκαλώντας τη μέγιστη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Η μέλισσα όμως, δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. Έχοντας χάσει ζωτικής σημασίας όργανα, ξεψυχάει μετά από λίγη ώρα!

Είναι ένα πολύ περίεργο αμυντικό όπλο, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρά μόνο αν η μέλισσα θυσιάσει την ίδια της τη ζωή!

Ουσιαστικά είναι μια πράξη αυτοκτονίας από την πλευρά της μέλισσας.

Αν η κάθε μέλισσα ζούσε για τον εαυτό της, δεν θα ήταν και πολύ έξυπνος τρόπος άμυνας, αλλά οι μέλισσες ζουν για την φωλιά τους και όχι για τον εαυτό τους, αυτό θα πει ομαδικότητα!!!

Ο πραγματικός σκοπός δηλαδή δεν είναι να μας επιτεθούν αν για παράδειγμα τις χτυπήσουμε με μια εφημερίδα, αλλά να προστατεύσουν τη φωλιά τους από τους εχθρούς της.

Συνεπώς το κεντρί της μέλισσας δεν είναι επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό. Και όχι αυτοάμυνας αλλά άμυνας για τη φωλιά. Και χρησιμοποιείται για να διασφαλίσουν την ύπαρξη του είδους.

Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες...
Για να μην μας τσιμπάνε οι μέλισσες, μπορούμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ απλό!

Όταν μία μέλισσα καθίσει επάνω μας, πολύ απλά, δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε!

Πολλές φορές δημιουργείται πανικός και κάνουμε τη μέλισσα να νιώσει απειλή, με αποτέλεσμα να μας τσιμπήσει!

Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να μην αντιδράσουμε καθόλου! Θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην κουνιόμαστε και να περιμένουμε να κάνει τη βολτίτσα της επάνω μας.

Έτσι, θα δείτε ότι δεν πρόκειται να μας τσιμπήσει και θα φύγει μετά από λίγο, να το θυμάστε αυτό!

Πηγή: coolweb.gr
read more "Γιατί οι μέλισσες πεθαίνουν όταν μας τσιμπάνε;"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Θέλουν να σκοτώσουν τις μέλισσες για να ελέγχουν απόλυτα τις καλλιέργειες















ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΖΟΜΠΙ!








  



Σε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει για το αν θα απαγορεύσει τα τοξικά
παρασιτοκτόνα που σκοτώνουν τις μέλισσες σε όλο τον κόσμο και απειλούν την τροφή μας.
Οι μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από αυτά τα άθλια παρασιτοκτόνα εξασκούν εξαντλιτικές πιέσεις για να αποτρέψουν την απαγόρευση και έχουμε πληροφορηθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να υποκύψουν, εκτός αν αισθανθούν την πίεση της κοινής γνώμης!

Οι μέλισσες εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.

Επειδή οι ​​μέλισσες γονιμοποιούν τις καλλιέργειες μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι αποτελούν μια καταστροφική απειλή για τον τροφικό εφοδιασμό μας . Ευτυχώς, πολλές μελέτες έχουν προσδιορίσει τώρα την πιθανότερη αιτία. Είναι μια ορισμένη κατηγορία των επιβλαβών φυτοφαρμάκων. Μια επίσημη έκθεση της ΕΕ διαπίστωσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ο γίγαντας των φυτοφαρμάκων, η Bayer προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες μας να αγνοήσουν την επιστήμη, για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια από εμάς έχουν υπογράψει την έκκληση που προκάλεσε αυτήν τη ψηφοφορία. Και τώρα, αυτή την εβδομάδα, ήρθε η ώρα να πούμε στους πολιτικούς μας ότι πρέπει να συνταχθούν με την επιστήμη για να σώσουν τις μέλισσες.

Ας στείλουμε πλημμύρα από εισερχόμενα μυνήματα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., που ήδη πνίγονται από το εταιρικά λόμπι, και ας τους διαβεβαιώσουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μπορούν να σώσουν τις μέλισσες και τα τρόφιμά μας!

ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ




Oι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο περιγράφουν μια μύγα, την
Apocephalus borealis, η οποία αφήνει τα αυγά της στην κοιλιακή χώρα των μελισσών μετατρέποντάς τις σε «ζόμπι», αφού τις αναγκάζουν να εγκταλείψουν τις κυψέλες τους και να κατευθυνθούν προς μια εστία φωτός, π.χ. μια λάμπα. Σε διάστημα λίγων ημερών, έως και 13 προνύμφες σκοτώνουν τις μέλισσες βγαίνοντας από το λαιμό τους και ουσιαστικά αποκεφαλίζοντάς τις, όπως προδίδει και η επιστημονική ονομασία της μύγας.

Νεκρές μέλισσες κάτω από λάμπες

Όλα άρχισαν όταν ο ερευνητής Τζον Χάφερνικ συνέλεξε μερικές νεκρές μέλισσες που βρήκε νεκρές γύρω από λάμπες εξωτερικού χώρου, στο πανεπιστήμιο. «Ως αφηρημένος καθηγητής που είμαι, άφησα το φιαλίδιο στο γραφείο μου και το ξέχασα», λέει ο καθηγητής βιολογίας. «Την επόμενη φορά που το κοίταξα, είδα ένα σωρό χρυσαλλίδες γύρω από τις μέλισσες.» Όπως αποδείχθηκε, ήταν μύγες που είχαν «καταλάβει» τις μέλισσες, οδηγώντας τις από τις κυψέλες στο θάνατό τους.

«Παρατηρώντας τις μέλισσες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - όσες έμεναν ζωντανές- βλέπαμε ότι πετούσαν κυκλικά χωρίς να έχουν αίσθηση προσανατολισμού», λέει ο Άντριου Κορ από την ομάδα του Χάφερνικ προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά τους «θυμίζει ζόμπι».

Διπλά μολυσμένες




Τα αποτελέσματα της μελέτης εξέπληξαν τους ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν ίχνη της παρασιτικής μύγας στο 77% των κυψελών που παρατηρούσαν, σε τρεις αμερικανικές πολιτείες. Είδαν επίσης ότι οι άρρωστες μέλισσες, όπως και οι μύγες, περιείχαν γενετικό υλικό από ένα άλλο παράσιτο, αλλά και ίχνη ενός ιού που προκαλεί αλλοίωση των φτερών και ο οποίος έχει στο παρελθόν συνδεθεί με τη διαταραχή κατάρρευσης αποικιών.

Αυτή η διπλή μόλυνση, λένε οι επιστήμονες, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι μύγες A. borealis μεταξύ άλλων διευκολύνουν την εξάπλωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε συρρίκνωση των πληθυσμών μελισσών.













πηγη-strange-files.blogspot.gr/

read more "Θέλουν να σκοτώσουν τις μέλισσες για να ελέγχουν απόλυτα τις καλλιέργειες"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Το δηλητήριο της μέλισσας προστατεύει από τον ιό HIV

Στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να κρύβεται το μυστικό για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού ΗΙV. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν γιατροί σε πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μία ουσία που βρίσκεται στο δηλητήριο,
καταστρέφει τον ιό του AIDS.

Η ουσία μελιτίνη, εφόσον αποδειχθεί πραγματικά αποτελεσματική, μπορεί να χρησιμποιηθεί για την παρασκευή ενός τζελ που θα εμποδίζει την μετάδοση του ιού κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μέχρι στιγμής, τα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του AIDS, απλώς καθυστερούν τον πολλαπλασιασμό του ιού μέσα στον οργανισμό. Η νέα ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει την πρώτη αγωγή που θα προστατεύει από την αρχική μόλυνση.
read more "Το δηλητήριο της μέλισσας προστατεύει από τον ιό HIV"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 9-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

9 – 10 Φεβρουαρίου 2013 Σαββατοκύριακο
Σεμινάριο Μελισσοκομίας « Ο κόσμος των μελισσών» και «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ »
Τόπος διεξαγωγής: Μελισσοκομική Αθηνών Nέα Χαλκηδόνα Mακρυγιάννη 57 • 14343 Αθήνα web site :melisokomiki.com


Ώρες: 9:30 - 18:00 Κόστος συμμετοχής 130 €
Διάταξη Αίθουσας : Ομαδοσυνεργατική - Θεατρική
Εξοπλισμός / audiovisual Data Projector,Οθόνη 2Χ2, Podium, Flip Ch.
Τα Σεμινάρια υπόσχονται να δώσουν στους εκπαιδευόμενους όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μελισσοκομία για την αύξηση του εισοδήματός τους. Κάποιες ενέργειες θα χρειασθεί ν’ αντικατασταθούν με άλλες, για να έχουμε την μέγιστη ανάπτυξη και απόδοση των μελισσών.
Πρόγραμμα σεμιναρίου 15h ομαδοσυνεργατικής βιωματικής κατάρτισης στη μελισσοκομία
09.30-10.00 Προσέλευση –Εγγραφές
Κεφάλαιο 1ο: Η κοινωνία των μελισσών
1) Ανατομία των μελισσών
2) Η εργάτρια μέλισσα
3) Η βασίλισσα των μελισσών
4) Οι κηφήνες
Κεφάλαιο 2ο: Μελισσοκομικές πρακτικές
1) Η κατοικία της μέλισσας
2) Ο τρύγος του μελιού
3) Εχθρός των μελισσών και αντιμετώπιση
4) Το τάϊσμα της μέλισσας
Κεφάλαιο 3ο Η συμπεριφορά των μελισσών
1) Ο κυκλικός χορός της μέλισσας
2) Αφεσμός
3) Το ζευγάρωμα
4) Φρούρηση της κυψέλης
Κεφάλαιο 4ο: Προϊόντα των μελισσών
1) Το μέλι
2) Βασιλικός πολτός
3) Γύρη
4) Πρόπολη
5) Κηρήθρα
6) το Δηλητήριο
Ερωτήσεις – Συζήτηση
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Γνωριμία με τη φωλιά της μέλισσας (κυψέλη κατασκευή –παραφίνη –βάψιμο πέρασμα κλειδιών.)
Γνωριμία και χρήση με τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης
Πρώτη επαφή με το μελίσσι.
Μέθοδος προσέγγισης μελισσιού
Τρόπος ανοίγματος κυψέλης
Γνωριμία με το εσωτερικό της κυψέλης
Αναγνώριση μελισσών, διάκριση εργάτριας, βασίλισσας, κηφήνα
Αναγνώριση μελισσοκομικών προϊόντων.
2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Παρατήρηση – αναγνώριση των σταδίων του γόνου
Μικροσκοπική – στερεοσκοπική αναγνώριση των εσωτερικών και εξωτερικών οργάνων της μέλισσας
Επίσκεψη σε μελισσοκομικά καταστήματα.
3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Τρόπος χρήσης εργαλείων μελισσοκομίας και μέσων προστασίας του μελισσοκόμου
Προετοιμασία κυψελών κατασκευή πλαισίου συρμάτωμα κηρήθρα
Επιλογή χώρου εγκατάστασης μελισσοκομείου
Μεταφορά μελισσοσμηνών
Εγκατάσταση μελισσοκομείου
Τρόπος χρήσης των γυρεοσυλλεκτών
Τρόπος χρήσης των εργαλείων εξαγωγής μελιού
Τρόπος χρήσης τροφοδοτών.
4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Διάγνωση και θεραπεία των κάτωθι ασθενειών:
Βαρροική ακαρίαση
Νοσεμίαση
Ευρωπαϊκή σηψιγονία
Αμερικάνικη σηψιγονία
Ασβεστώδης γόννος
Κηρόσκωρος
Σφήκες
Νεκροκεφαλή
Μυρμήγκια – Αράχνες
Ποντίκια
Αρκούδα
Πουλιά

5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Χειρισμοί πρόληψης και καταστολής φυσικής σμηνουργίας
Σύλληψη αφεσμών, εγκατάσταση σε κυψέλες
Δημιουργία παραφυάδων
Μετάγγιση- ένωση μελισσοσμηνών
Εισαγωγή βασιλισσών
Επιθεωρήσεις κυψελών
6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Παρασκευή μελισσοτροφών (σιρόπι, ζαχαροζύμαρο, αντικάταστατο – υποκατάστατο γύρης)
Τροφοδοσία
Προληπτικά μέτρα αποφυγής παραπλάνησης και λεηλασίας
Μελισσοκομικοί χειρισμοί άνοιξης
Μελισσοκομικοί χειρισμοί καλοκαιριού
Τρυγητός και εξαγωγή μελιού
Ερωτήσεις - Συζήτηση
Το Σεμινάριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα πιστοποιητικά Συμμετοχής χορηγούνται αμέσως μετά την παρακολούθηση του Σεμιναρίου
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με e-mail ngg@hotmail.gr
ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2518177, ή 2102517718 web site :melisokomiki.gr
ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας
Φόρμα συμμετοχής για 8 – 9 Δεκεμβρίου 2012 Σαββατοκύριακο
Παρακαλούμε να συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά* πεδία
Ονοματεπώνυμο* ------------------------------------------------------------
Ονομα Πατρός ---------------------------------------------------------------
Διεύθυνση*---------------------------------------------------------------------
Ταχυδρομικός κώδικας --------------
E-mail* ----------------------------------------
Τηλέφωνο οικίας --------------------------------------------
Κινητό τηλέφωνο* -------------------------------------------------
Ηλικία* --------------------------
Επάγγελμα ------------------------------
Μελισσοκομική εμπειρία*
Καμία
Μικρή
κυρίως θεωρητική Μικρή
κυρίως πρακτική
Ικανοποιητική Μεγάλη
Πόσα μελίσσια έχετε ---------------------------------
Προσοχή
Μπορείτε να καταθέσετε το ποσόν των 130 € στον λογαριασμό ALFA BANK 119-00-2310-008723 KAI για WEB BANKING
IBAN :GR57 0140 1190 1190 0231 0008 723 TO ONOMA ΕΙΝΑΙ ΝΙΚ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ
Μπορείτε επίσης να πληρώσετε την ίδια ημέρα του σεμιναρίου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
read more "ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 9-10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνάδελφος μελισσοκόμος από την Καβαλα χρειάζεται την βοήθεια μας για ένα σοβαρό χειρουργείο που πρέπει να γίνει άμεσα. Για οποιαδήποτε βοήθεια αριθμός εθνικής τραπέζης 215/779003-15 ΑΓΓΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Παρακαλούνται όλοι οι μελισσοκομικοί σύλλογοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.
read more "ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

beeplanet