Θέλουν να σκοτώσουν τις μέλισσες για να ελέγχουν απόλυτα τις καλλιέργειες















ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΖΟΜΠΙ!








  



Σε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ψηφίσει για το αν θα απαγορεύσει τα τοξικά
παρασιτοκτόνα που σκοτώνουν τις μέλισσες σε όλο τον κόσμο και απειλούν την τροφή μας.
Οι μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από αυτά τα άθλια παρασιτοκτόνα εξασκούν εξαντλιτικές πιέσεις για να αποτρέψουν την απαγόρευση και έχουμε πληροφορηθεί ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να υποκύψουν, εκτός αν αισθανθούν την πίεση της κοινής γνώμης!

Οι μέλισσες εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ανησυχητικούς ρυθμούς.

Επειδή οι ​​μέλισσες γονιμοποιούν τις καλλιέργειες μας, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι αποτελούν μια καταστροφική απειλή για τον τροφικό εφοδιασμό μας . Ευτυχώς, πολλές μελέτες έχουν προσδιορίσει τώρα την πιθανότερη αιτία. Είναι μια ορισμένη κατηγορία των επιβλαβών φυτοφαρμάκων. Μια επίσημη έκθεση της ΕΕ διαπίστωσε ότι η απαγόρευση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα, αλλά ο γίγαντας των φυτοφαρμάκων, η Bayer προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες μας να αγνοήσουν την επιστήμη, για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια από εμάς έχουν υπογράψει την έκκληση που προκάλεσε αυτήν τη ψηφοφορία. Και τώρα, αυτή την εβδομάδα, ήρθε η ώρα να πούμε στους πολιτικούς μας ότι πρέπει να συνταχθούν με την επιστήμη για να σώσουν τις μέλισσες.

Ας στείλουμε πλημμύρα από εισερχόμενα μυνήματα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., που ήδη πνίγονται από το εταιρικά λόμπι, και ας τους διαβεβαιώσουμε ότι οι κυβερνήσεις μας μπορούν να σώσουν τις μέλισσες και τα τρόφιμά μας!

ΤΟ ΜΥΓΑΚΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ




Oι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο περιγράφουν μια μύγα, την
Apocephalus borealis, η οποία αφήνει τα αυγά της στην κοιλιακή χώρα των μελισσών μετατρέποντάς τις σε «ζόμπι», αφού τις αναγκάζουν να εγκταλείψουν τις κυψέλες τους και να κατευθυνθούν προς μια εστία φωτός, π.χ. μια λάμπα. Σε διάστημα λίγων ημερών, έως και 13 προνύμφες σκοτώνουν τις μέλισσες βγαίνοντας από το λαιμό τους και ουσιαστικά αποκεφαλίζοντάς τις, όπως προδίδει και η επιστημονική ονομασία της μύγας.

Νεκρές μέλισσες κάτω από λάμπες

Όλα άρχισαν όταν ο ερευνητής Τζον Χάφερνικ συνέλεξε μερικές νεκρές μέλισσες που βρήκε νεκρές γύρω από λάμπες εξωτερικού χώρου, στο πανεπιστήμιο. «Ως αφηρημένος καθηγητής που είμαι, άφησα το φιαλίδιο στο γραφείο μου και το ξέχασα», λέει ο καθηγητής βιολογίας. «Την επόμενη φορά που το κοίταξα, είδα ένα σωρό χρυσαλλίδες γύρω από τις μέλισσες.» Όπως αποδείχθηκε, ήταν μύγες που είχαν «καταλάβει» τις μέλισσες, οδηγώντας τις από τις κυψέλες στο θάνατό τους.

«Παρατηρώντας τις μέλισσες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα - όσες έμεναν ζωντανές- βλέπαμε ότι πετούσαν κυκλικά χωρίς να έχουν αίσθηση προσανατολισμού», λέει ο Άντριου Κορ από την ομάδα του Χάφερνικ προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά τους «θυμίζει ζόμπι».

Διπλά μολυσμένες




Τα αποτελέσματα της μελέτης εξέπληξαν τους ερευνητές, οι οποίοι βρήκαν ίχνη της παρασιτικής μύγας στο 77% των κυψελών που παρατηρούσαν, σε τρεις αμερικανικές πολιτείες. Είδαν επίσης ότι οι άρρωστες μέλισσες, όπως και οι μύγες, περιείχαν γενετικό υλικό από ένα άλλο παράσιτο, αλλά και ίχνη ενός ιού που προκαλεί αλλοίωση των φτερών και ο οποίος έχει στο παρελθόν συνδεθεί με τη διαταραχή κατάρρευσης αποικιών.

Αυτή η διπλή μόλυνση, λένε οι επιστήμονες, ενδέχεται να σημαίνει ότι οι μύγες A. borealis μεταξύ άλλων διευκολύνουν την εξάπλωση άλλων παραγόντων που οδηγούν σε συρρίκνωση των πληθυσμών μελισσών.













πηγη-strange-files.blogspot.gr/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

beeplanet