Μέλι για πάσα νόσο και πάσα..

Λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, παράσιτα και μύκητες διαπιστώθηκε ότι θεραπεύει βιολογικό μέλι που παράγει Βρετανός επιχειρηματίας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν χορηγείται τους τελευταίους 24 μήνες ως... πολυφάρμακο σε νοσοκομεία του Χαμπσάιρ.

Το βιολογικό μέλι Surgihoney που παράγεται στη φάρμα του Βρετανού Ιαν Στέιπλς στη Νότια Χιλή, όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες που χρηματοδότησε ο επιχειρηματίας αλλά και από την... πρακτική εφαρμογή καθώς χορηγείται τον τελευταίο χρόνο θεραπευτικά από πολλά νοσοκομεία του Χαμπσάιρ, μπορεί να επουλώσει τραύματα, να θεραπεύσει έλκη του δέρματος, αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά ακόμη και απέναντι σε υπερ-βακτήρια όπως το MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλίνη).

Οσον αφορά τις ικανότητες που έχει στην επούλωση πληγών, όπως σημειώνει το Tovima.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι παρατηρήθηκε πως μειώνει κατά 50% τις λοιμώξεις που προκαλούνταν στην τομή γυναικών που είχαν υποβληθεί σε καισαρική, αντιμετωπίζει την ακμή και προστατεύει το δέρμα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και στο πλαίσιο χορήγησης της χημειοθεραπείας τους χρησιμοποιείται καθετήρας.

Προς το παρόν το... θαυματουργό μέλι δεν χρησιμοποιείται στο εμπόριο καθώς ακόμη συνεχίζονται οι μελέτες για τις ιδιότητές του.







ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

beeplanet