Γιώργος Σεϊταρίδης: Από ηθοποιός έγινε μελισσοκόμος
«Ζω από τα μελίσσια»!
«Ζω από τα μελίσσια»!
«Δεν με "πέταξε" το σύστημα», απαντά στα δημοσιεύματα μέσω του «S» ο Γιώργος Σεϊταρίδης...

Τον γνωρίσαμε από την τηλεόραση, μας εντυπωσίασε στον κινηματογράφο, μας γοήτευσε στο θέατρο και μας απασχόλησε ιδιαίτερα με τη διαφορετικότητα και τις επιλογές του. Ο λόγος για τον ηθοποιό Γιώργο Σεϊταρίδη, που τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και αναζήτησε την ποιότητα που του έλειπε στο Πήλιο.

Γέννημα θρέμμα Πειραιά, πριν από 10 χρόνια άρχισε να καταλαβαίνει ότι έχανε τον. Γιώργο. Με πλήρη συνείδηση του τι κάνει, μετακόμισε στο Πήλιο. Αρχικά έμεινε δύο χρόνια εκεί, για να δει πώς είναι και αν του αρέσει αυτή η ζωή. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει, δύο χρόνια μετά, μόνιμος κάτοικος Πηλίου και να αφήσει κάθε συνδετικό κρίκο με την πρωτεύουσα, καθώς και το σπίτι του στον Πειραιά.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Δηλώνει μελισσοκόμος και διακρίνεις εύκολα την περηφάνια στη φωνή του, όταν μιλά για τα μελίσσια του. «Ασχολούμαι με τη γη, αλλά κατά βάση είμαι μελισσοκόμος. Η καθημερινότητά μου είναι αυτή ενός ανθρώπου που ζει στο βουνό, όχι ενός τουρίστα, που ήρθε για διακοπές. Ζω σαν όλους τους κατοίκους εδώ. Μαζεύω τα ξύλα μου, έχω τις ντομάτες μου, τις πατάτες, τα αμπέλια. Απλά, η βασική μου δουλειά είναι τα μελίσσια. Από εκεί βγάζω τα προς το ζην» αποκαλύπτει στο «S» ο ηθοποιός και συμπληρώνει: «Είμαι στο ξεκίνημά μου. Μόνο τρία χρόνια μελισσοκόμος, αλλά ασχολούμαι, διευρύνω τις γνώσεις μου και προσπαθώ να εξελιχθώ. Το επόμενο βήμα που περιμένω να γίνει είναι να βγει το μέλι μου, αλλά και άλλα φυτικά προϊόντα, στην αγορά. Να γνωρίσει ο κόσμος την αγνότητα και τη δουλειά μου. Αλλωστε, η τροφή είναι για μένα το καλύτερο φάρμακο για την ψυχή. Σε μια εποχή που παίρνουμε τα χάπια με το κιλό, το πιο σωστό νομίζω για τον εαυτό μας είναι να ψάξουμε για το καλύτερο ποιοτικά στις πρώτες ύλες. Εχω υιοθετήσει απόλυτα τη φράση των αρχαίων ημών προγόνων... Ο,τι τρώμε είμαστε!».
http://i1.prth.gr/images/8FDAAC3A6995259585A188D78F25F826.jpg

ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. Πολλοί ήταν αυτοί που, μόλις έμαθαν για την αλλαγή τόπου διαμονής και στάσης ζωής που αποφάσισε ο Γιώργος Σεϊταρίδης, βιάστηκαν να πουν ότι το σύστημα τον «πέταξε» και έφυγε απογοητευμένος για να αναζητήσει μια νέα τύχη. Κάπως ενοχλημένος με την παραφιλολογία που επικρατεί, ο ηθοποιός ξεκαθαρίζει πώς έχουν τα πράγματα: «Ο,τι κάνω στη ζωή μου είναι από επιλογή. Δεν πήρα αυτή την απόφαση επειδή ξαφνικά με "πέταξε" το σύστημα. Εβρισκα δουλειά, είχα δουλειά. Πέρυσι άλλωστε δούλευα στο θέατρο και άφησα μια παράσταση που πήγαινε δεύτερη χρονιά, το "Elizadeth". Μίλησα με τον σκηνοθέτη, του εξήγησα ότι έχω ανάγκη να φύγω και έφυγα. Δεν μπορώ βέβαια να σας πω ότι έχω περιουσία στην άκρη, αλλά ευτυχώς δεν χρωστούσα».

Οσο για το πώς έφτασε στη μεγάλη απόφαση, ο ίδιος λέει: «Συνειδητοποίησα ότι, αν θέλω εγώ, σαν Γιώργος, μια πιο ποιοτική ζωή, δεν γίνεται να είμαι σε μια μεγάλη πόλη σαν την Αθήνα. Γι' αυτό έφυγα. Και έφυγα, δεν με έδιωξαν. Δεν έχω ασχοληθεί με τη σόουμπιζ, δεν με ενδιαφέρει και το απέδειξα. Αγαπάω το θέατρο, με ενδιαφέρει το θέατρο και εξακολουθώ να ασχολούμαι με αυτό, όσο και αν επιμένουν φυλλάδες, περιοδικά και "πληροφορίες" ότι τα παράτησα, γιατί έτσι βγαίνουν καλύτεροι τίτλοι και λεζάντες. Το "τα παράτησε για να γίνει αγρότης" είναι ένα ψέμα... Απλά δεν φοβήθηκα να πάρω το ρίσκο και να ακολουθήσω αυτό που θα μου προσφέρει μια καλύτερη ζωή, για τα δικά μου θέλω και πιστεύω. Ακόμα κι αν αυτό είναι ενάντια στα στερεότυπα».


ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ. «Τώρα συζητάω για μια παράσταση τον χειμώνα, αλλά θα το κάνω μόνο αν νιώσω 100% εντάξει μ' αυτό. Γιατί είναι ξεκάθαρο για μένα πως, για να παίξεις στο θέατρο, πρέπει να είσαι γεμάτος, πλήρης», λέει για τα σχέδιά του.
πηγη-Gossip

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

beeplanet